0
27 maart 2023Artemis Algemeen

Glutenvrije Granola

Glutenvrije granola

Ingrediënten
  • 200 gram gemengde ongezouten noten
  • 100 gram pecan noten naturel
  • 200 gram glutenvrije havervlokken
  • Handvol kokos snippers
  • 120 gram kokosolie
  • Snufje zout
  • Kaneel
  • Ahornsiroop of honing

Heerlijk als ontbijt in de (melkvrije) kwark of yoghurt

Houdt bij het eten altijd rekening met uw Artemis Foods resultaten en vermijd of vervang indien nodig bepaalde ingrediënten.

Bereiding

  • Hak de ongezouten gemengde noten en pecan noten fijn en doe in een grote kom.
  • Voeg 200 gram glutenvrije havervlokken, een handvol kokos snippers, snufje zout en naar wens kaneel en ahornsiroop of honing toe.
  • Verwarm intussen 120 gram kokosolie in een pan totdat deze is gesmolten en voeg toe aan het notenmengsel.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Doe het notenmengel in een ovenschaal en laat ca 15 minuten bakken.
  • Roer regelmatig door tijdens het bakken
  • Zodra de noten bruin worden, haal deze dan uit de oven
  • Roer tijdens het afkoelen regelmatig door het granola om te voorkomen dat de noten aan elkaar gaan plakken.
  • Zodra de granola is afgekoeld kan deze genuttigd worden.

Tip! Voeg naar smaak krenten, rozijnen en/of fruit toe.