0
20 januari 2023Jeannine Schuman

Glutenvrije spaghetti

4 personen

Ingrediënten:

500 gram mager rundergehakt
500 gram glutenvrije spaghetti (Barilla Senza Glutine)
1 fles Grand’Italia Pastasaus Sugocasa Tradizionale 690 g
800 gram (2 blikken) tomatenblokjes / AH eigenmerk is glutenvrij
Italiaanse kruiden
Olijfolie
2 teentjes knoflook
Vloeibare bakboter
Verse basilicum
Zout
1 ui

Bereiding:

  • Zet een pan met ruim water, zout en een scheutje olijfolie op het vuur en kook hierin de spaghetti beetgaar.
  • Snijd de ui fijn en pers de knoflook met een knoflookpers.
  • Doe de vloeibare boter in een braadpan en bak hierin eerst de ui en de knoflook 1 minuut aan.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe en bak deze rul tezamen met naar smaak de Italiaanse kruiden totdat het gehakt gaar is.
  • Nadat het gehakt gaar is gebakken mogen de tomatenblokjes en de pasta saus toegevoegd worden.
  • Laat dit zachtjes 5 minuten sudderen.
  • Giet tussendoor de spaghetti af en laat deze uitlekken in een vergiet.
  • Voeg als laatste de spaghetti toe aan de saus en maak het af met verse basilicum naar smaak.
  • Voor de liefhebber kan er Parmezaanse kaas over de spaghetti worden gebruikt.