0
23 maart 2023Artemis Algemeen

Kip Pilav

Kip Pilav

4 personen

 

Ingrediënten
  • 1 kg kipfilet
  • 2 paprika’s
  • 250 gram champignons (optioneel)
  • 500 gram uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 groot blik perziken
  • Tomatenketchup
  • Glutenvrije ketjap manis
  • Olijfolie, zout en peper

Een heerlijk recept voor bij rijst, glutenvrije pasta, quinoa en glutenvrij pitabrood

Houdt bij het eten altijd rekening met uw Artemis Foods resultaten en vermijd of vervang indien nodig bepaalde ingrediënten.

Bereiding

  • Snij de kipfilet in blokjes van gelijke grootte. Leg deze gedurende 30 minuten in een marinade van zout, peper, glutenvrije ketjap manis en de knoflook (klein gesneden of geperst).
  • Snij de uien en paprika’s in stukjes. Borstel de champignons schoon en snij deze in plakjes, Bak alle groenten kort in de koekenpan met een beetje olijfolie en een snufje zout.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote braadpan en doe de kipblokjes met de hele marinade in de pan en bak deze kort aan. Voeg de kort gebakken groenten toe, sluit de braadpan en laat alles ca. 15 minuten garen.
  • Snij de perziken in stukjes en voeg deze na de 15 minuten gaar tijd toe aan het kip/groenten mengsel.
    Giet al het sap uit het blik van de perziken bij de rest in de braadpan.
  • Voeg naar smaak tomatenketchup en glutenvrije ketjap manis toe.

Eet smakelijk!