0
15 februari 2023Hannah van Schijndel

Glutenvrije mueslirepen met blauwe bessen

Heerlijk tussendoortje

10 repen

 

Ingrediënten
  • 190 gram glutenvrije havermout
  • 100 gram boter, eventueel plantaardige boter
  • 1 eetlepel kokosolie (optioneel)
  • 5 eetlepels ahorn siroop
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram blauwe bessen (eventueel gedroogd)
  • 100 gram notenmix
  • 1 eetlepel kaneel
  • Snufje zout

Deze gezonde mueslirepen zijn dan buiten dat ze enorm lekker en gezond zijn ook nog eens gluten en koemelk vrij. Het is simpel te bereiden en wel houdbaar tot 5 dagen, heerlijk voor na het sporten of als tussendoortje.

Houdt bij het eten altijd rekening met uw Artemis Foods resultaten en vermijd indien nodig bepaalde ingrediënten.

Benodigdheden

  • Bakvorm (vierkant is het handigste voor mooie repen)
  • Bakpapier
  • Grote kom
  • Oven

Bereidingswijze

1: Verwarm de oven voor op 190˚C.

2: Hak de notenmix samen met de blauwe bessen fijn met een scherp mes.

3: Verwarm de boter samen met de kokosolie in een pan.

4: Voeg het havermout toe aan de gehakte noten en blauwe bessen.

5: Doe de gesmolten boter, de honing en de ahornsiroop bij de notenmengeling en meng dit goed door elkaar zodat er geen droge plekken meer over zijn.

6: Bekleed de bakvorm met bakpapier.

7: Voeg het mengsel toe en duw stevig aan met bijvoorbeeld een lepel.

8: Bak de mueslirepen 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

9: Laat de repen afkoelen tot de bakvorm onderop koel aan voelt en zet ze daarna nog 30 minuten in de koelkast om uit te harden.

10: Maak de bakvorm open en snijd er daarna de repen van met een scherp mes.

Wist je dat? Haver van naturen een glutenvrij product is, door de verwerking zitten er vaak wel gluten in, let daarom goed op bij het kopen of het gluten vrije merk vermeld is op de verpakking!

Genieten maar! Meer recepten ontdekken? Bekijk dan onze nieuwspagina of klik hieronder!

Let op! Maandag 11 april 2023 is ons Laboratorium gesloten i.vm. 2e Paasdag

X