0

Artemis Foods

De Artemis Foods is een betrouwbare gecertificeerde analyse die een voedselovergevoeligheid vaststelt. Een gedegen onderzoek die ook in Universitaire Ziekenhuizen wordt uitgevoerd.

Meer informatie

Artemis Foods Baseline 20

Meer informatie

Artemis Foods Comfort 40

Meer informatie

Artemis Foods Essentials 80

Meer informatie

Artemis Foods Fruit & Veg 88

Meer informatie

Artemis Foods Vegetarian 90

Meer informatie

Artemis Foods Premium 280

Meer informatie

Meer informatie

De symptomen van een voedselovergevoeligheid, oftewel IgG voedselallergie, kunnen optreden tot wel drie dagen na het nuttigen van het voedsel. Daarom wordt dit ook wel een vertraagde allergie genoemd. Dit lange tijdsbestek maakt het moeilijk om te ontdekken welk voedingsmiddel de klachten veroorzaakt.

De symptomen van een overgevoeligheid voor voeding zijn zeer uiteenlopend en verschillen per persoon. Vaak voorkomende klachten zijn onder meer hoofdpijn, maag- en darmklachten en huidproblemen zoals acne, eczeem en verergering van psoriasis. De symptomen zijn niet eenduidig, omdat ze ook door andere aandoeningen veroorzaakt kunnen worden. Echter om uw cliënt goed te kunnen helpen, wilt u graag weten op welk voedsel hij of zij reageert.

De Artemis Foods analyses zoeken naar IgG antistoffen in het bloed als reactie op voedingsstoffen, om u zo een beter beeld te geven van de voedselovergevoeligheid van uw cliënt. Er kan op veel verschillende voedingsstoffen worden getest.

 

Wanneer is een Artemis Foods analyse zinvol?

De Artemis Foods analyse is enkel zinvol wanneer uw cliënt klachten heeft. Verhoogde niveaus van IgG antistoffen hoeven namelijk niet altijd op een overgevoeligheid te wijzen, ze komen ook voor zonder symptomen. In combinatie met een vraaggesprek en andere diagnostiek kunnen ze wel een aanwijzing vormen voor een vertraagde voedselovergevoeligheid. De Artemis Foods analyse moet daarom gezien worden als hulpmiddel, niet de diagnose.

 

Hoe werkt een Artemis Foods analyse?

Voor het onderzoek naar IgG antistoffen is bloedafname nodig. Dit is mogelijk doormiddel van een intraveneuze of vingerprik afname. In dit onderzoek wordt enkel overgevoeligheid voor voedsel opgespoord, niet de type IgE allergie die acuut klachten geeft.

Nadat het testresultaat bekend is, wordt een persoonlijk voedingsadvies opgesteld. Daarin staat precies wat uw cliënt kan helpen om de klachten als gevolg van de voedselovergevoeligheid te verminderen. Het belangrijkste hierbij is het vermijden van de voedingsmiddelen waarop uw cliënt positief getest is en het vervolgens rustig aan herintroduceren hiervan.

Bestel nu eenvoudig en snel uw onderzoek via onze webshop of neem voor meer informatie contact met ons op.


Hoe tevreden zijn onze behandelaren over de Artemis Foods?

Review van Iris de Jong, huid en acne specialist bij Clearskin Huidinstituut

Lange tijd heb ik gezocht naar een betrouwbare intolerantie test om aan te bieden in mijn praktijk. Veel intolerantie testen vind ik erg onbetrouwbaar. De intolerantie test van Artemis is de enige die ik volledig vertrouw. Ik heb het al enorm veel ingezet bij mijn cliënten en de resultaten kloppen precies. (Ernstige) huidklachten verdwijnen of worden minder als ze de voedingsintoleranties vermijden. Artemis is een fijn bedrijf en reageren snel op vragen. De uitslagen zijn overzichtelijk en duidelijk. Ik ben dus zeer tevreden!