0

Darmpathologie

Via ons laboratorium kunt u verschillende analyses doen die kijken naar de ontlasting van uw cliënt en de status van zijn of haar darmflora.

Meer informatie

Darmflora Scan Basis

Meer informatie

Darmflora Scan Plus

Meer informatie

Meer informatie

Onderzoek naar darmklachten

Heeft uw cliënt darmklachten? Bij Artemis Laboratory kunt u de ontlasting van uw cliënt laten analyseren. Met een Darmflora Scan kijkt u verder dan de reguliere geneeskunde dat doet. Er zijn verschillende onderzoeken mogelijk, namelijk:

 

Darmonderzoeken vaak invasief

Een darmonderzoek in de reguliere geneeskunde vindt vaak plaats in de vorm van een endoscopie. Omdat hierbij van tevoren gelaxeerd moet worden en het onderzoek zelf ook niet bepaald prettig is, is dit een behoorlijk invasief onderzoek. Het is in veel gevallen prettig om eerst ontlastingonderzoek te doen, om te zien of hierbij al bepaalde aanwijzingen te vinden zijn. We kunnen een hoop leren over de darmgezondheid door te kijken naar de ontlasting. Heeft uw cliënt afwijkende waarden in de ontlasting dan kunt u altijd vervolgonderzoek inzetten wanneer dat nodig is.

 

Wanneer is een faeces onderzoek zinvol?

Een darmscan zoals deze bij Artemis Laboratory wordt uitgevoerd, is al zinvol wanneer u het vermoeden heeft van een verstoorde darmflora. Uw cliënt heeft dan bijvoorbeeld klachten als:

U kiest dan bijvoorbeeld voor de Darmflora Scan Basis.

Heeft u het idee dat er meer aan de hand is of wilt u een completer onderzoek inzetten om meer parameters met betrekking tot de darmgezondheid te meten? Dan kiest u voor de Darmflora Scan Plus.

 

De uitslag van het darmflora onderzoek

Nadat uw cliënt de ontlasting heeft ingeleverd onderzoekt Artemis Laboratory deze zo spoedig mogelijk. U ontvangt hiervan de uitslag en bespreekt deze met uw cliënt. Zijn er aanwijzingen gevonden voor de mogelijke aanwezigheid van bepaalde darmaandoeningen? Ontstekingswaarden of bloed bij de ontlasting bijvoorbeeld dan is het altijd zaak om beeldvormend vervolgonderzoek in te zetten. Een ontlastingonderzoek alleen is niet voldoende om een diagnose te stellen, maar geeft u wel een indruk van de darmgezondheid.