0

Vitamines en mineralen

Vitamine- en mineralenonderzoek, ook wel een nutriëntenonderzoek, is een analyse waarbij gekeken wordt naar de hoeveelheid vitamines en mineralen in het bloed.

Meer informatie

Vitamine pakket Basis

Meer informatie

Meer informatie

Het lichaam heeft vitamines en mineralen nodig voor de gezondheid. Ze dragen bij aan diverse lichaamsprocessen waaronder groei en onderhoud van het lichaam. De microvoedingsstoffen, waartoe de verschillende vitamines en mineralen behoren, krijgen we grotendeels binnen via voeding.

Onze voeding is steeds minder rijk aan goede voedingsstoffen. Mensen eten namelijk steeds meer bewerkt voedsel, minder gevarieerd en minder gezond. Vitamines en mineralen zitten juist voornamelijk in onbewerkt voedsel, in verse groenten en fruit.

Onderzoek naar de nutriëntenstatus kan ondersteuning bieden bij het kiezen van de juiste supplementen. Zo kan gericht worden gekozen wat eventueel gesuppleerd mag worden, ter aanvulling op gezonde en gevarieerde dagelijkse voeding.

 

Voor wie is een vitamine- en mineralenonderzoek geschikt?

Wanneer u vermoedt dat er sprake is van een vitamine- of mineralen deficiëntie bij uw cliënt, doet u een vitamine- en mineralenonderzoek. Vaak voorkomende tekorten zijn bijvoorbeeld een vitamine B12 tekort of een vitamine D tekort. Vitamine B12 tekorten ontstaan vaak bij mensen die geen dierlijke producten eten. Vitamine D tekorten komen juist weer veel voor bij mensen die weinig buiten komen, bijvoorbeeld ouderen.

Welke klachten optreden is afhankelijk van de vitamine of het mineraal waar een tekort aan is. Maar sommige mineralentekorten, bijvoorbeeld magnesium of zink, geven niet direct duidelijke symptomen.

Controleer dan hoe het ervoor staat met de vitamine- en mineralenstatus van het bloed.

 

 

Let op! Maandag 11 april 2023 is ons Laboratorium gesloten i.vm. 2e Paasdag

X