0

Artemis Foods Essentials 80

Het Artemis Foods Essentials 80 onderzoek

Met het Artemis Foods Essentials 80 IgG onderzoek analyseert u de aanwezigheid van IgG antistoffen voor verschillende voedingsstoffen in het bloed. Deze antistoffen kunnen wijzen op een voedselovergevoeligheid wanneer verhoogde niveaus hiervan samengaan met klachten. Zo kan een Artemis Foods analyse u helpen bij het stellen van een diagnose.

Artemis Foods Essentials 80 test op de aanwezigheid IgG antistoffen die horen bij 80 verschillende voedingsstoffen. Dit is een zeer uitgebreide selectie van veel voorkomende voedingsstoffen die regelmatig voor voedselovergevoeligheid zorgen.

 

Welke voedingsstof is de veroorzaker van de klachten?

Een IgG voedselovergevoeligheid wordt ook wel een vertraagde allergie genoemd. Het is geen hevige en direct optredende allergische reactie, zoals de IgE voedselallergie, maar een (meestal) mildere reactie van het lichaam op het nuttigen van bepaalde voedingsstoffen. Omdat de klachten van een IgG overgevoeligheid voor voedsel behoorlijk uiteen lopen en tot wel 3 dagen na het eten kunnen optreden, is het lastig te zeggen op welk voedingsmiddel uw cliënt reageert.

Eindeloos allerlei producten weglaten uit het voedingspatroon zonder zeker te weten of ze de oorzaak zijn van de klachten, levert een eenzijdig voedingspatroon op voor uw cliënt. Bovendien helpt het vaak niet tegen de klachten. Om erachter te komen welke voedingsstof nu echt ten grondslag ligt aan de klachten, kunt u een Artemis Foods analyse laten doen. De voedingsstoffen waarvoor uw cliënt verhoogde IgG waardes scoort, zijn de enige voedingsmiddelen die u vervolgens gaat vermijden en herintroduceren, om erachter te komen of ze daadwerkelijk voor de klachten zorgen.

 

Wat doet u met de uitslag?

Wanneer de uitslag van de Artemis Foods analyse bekend is, krijgt uw cliënt hierbij een persoonlijk voedingsadvies. Daarin staat precies wat kan helpen om de klachten te verminderen. Het belangrijkste hierbij is het vermijden van de voedingsmiddelen waarvoor verhoogde IgG waardes zijn aangetroffen in het bloed, en deze vervolgens rustig aan te herintroduceren. Het herintroduceren is essentieel om te ontdekken of er echt een overgevoelige reactie optreedt als gevolg van het innemen van het bewuste voedingsmiddel.

Er wordt gecontroleerd op

Meer lezen

Wat onze behandelaren zeggen

Orthomoleculair Diëtist
Bianca van den Heuvel
Snelle, complete en prettige service

“Vanuit Gezondxtra werken we al een kleine 10 jaar samen met de medewerkers van Artemis laboratory. Onze ervaring is dat de service snel, compleet en prettig is. Bij vragen wordt snel geschakeld door de medewerkers en gekeken naar mogelijke oplossingen. Wij werken graag met de onderzoeken om onze cliënten een breed aanbod te kunnen bieden zoals onderzoek op voedingsintoleranties en aanvullend bloedonderzoek.”

Bezoek website Ook samenwerken?
Huid en acne specialist
Clearskin Huidinstituut, Iris de Jong
De intolerantie test van Artemis is de enige die ik volledig vertrouw!

Lange tijd heb ik gezocht naar een betrouwbare intolerantie test om aan te bieden in mijn praktijk. Veel intolerantie testen vind ik erg onbetrouwbaar. De intolerantie test van Artemis is de enige die ik volledig vertrouw. Ik heb het al enorm veel ingezet bij mijn cliënten en de resultaten kloppen precies. (Ernstige) huidklachten verdwijnen of worden minder als ze de voedingsintoleranties vermijden. Artemis is een fijn bedrijf en reageren snel op vragen. De uitslagen zijn overzichtelijk en duidelijk. Ik ben dus zeer tevreden!

Bezoek website Ook samenwerken?
Orthomoleculair therapeut
Marina Numan
Jarenlang prettige samenwerking

“Sinds enkele jaren vraag ik de uitgebreide bloedtest voor voedselovergevoeligheid aan. In mijn praktijk maken we met de uitslag van de Artemis Foods test een op maat gemaakt dieet en begeleiden dit. De jarenlange samenwerking met Artemis Laboratory ervaar ik als zeer prettig!”

Bezoek website Ook samenwerken?