Artemis Foods Essentials 80
Het Artemis Foods Essentials 80 onderzoek
Met het Artemis Foods Essentials 80 IgG onderzoek analyseert u de aanwezigheid van IgG antistoffen voor verschillende voedingsstoffen in het bloed. Deze antistoffen kunnen wijzen op een voedselovergevoeligheid wanneer verhoogde niveaus hiervan samengaan met klachten. Zo kan een Artemis Foods analyse u helpen bij het stellen van een diagnose.
Artemis Foods Essentials 80 test op de aanwezigheid IgG antistoffen die horen bij 80 verschillende voedingsstoffen. Dit is een zeer uitgebreide selectie van veel voorkomende voedingsstoffen die regelmatig voor voedselovergevoeligheid zorgen.
Welke voedingsstof is de veroorzaker van de klachten?
Een IgG voedselovergevoeligheid wordt ook wel een vertraagde allergie genoemd. Het is geen hevige en direct optredende allergische reactie, zoals de IgE voedselallergie, maar een (meestal) mildere reactie van het lichaam op het nuttigen van bepaalde voedingsstoffen. Omdat de klachten van een IgG overgevoeligheid voor voedsel behoorlijk uiteen lopen en tot wel 3 dagen na het eten kunnen optreden, is het lastig te zeggen op welk voedingsmiddel uw cliënt reageert.
Eindeloos allerlei producten weglaten uit het voedingspatroon zonder zeker te weten of ze de oorzaak zijn van de klachten, levert een eenzijdig voedingspatroon op voor uw cliënt. Bovendien helpt het vaak niet tegen de klachten. Om erachter te komen welke voedingsstof nu echt ten grondslag ligt aan de klachten, kunt u een Artemis Foods analyse laten doen. De voedingsstoffen waarvoor uw cliënt verhoogde IgG waardes scoort, zijn de enige voedingsmiddelen die u vervolgens gaat vermijden en herintroduceren, om erachter te komen of ze daadwerkelijk voor de klachten zorgen.
Wat doet u met de uitslag?
Wanneer de uitslag van de Artemis Foods analyse bekend is, krijgt uw cliënt hierbij een persoonlijk voedingsadvies. Daarin staat precies wat kan helpen om de klachten te verminderen. Het belangrijkste hierbij is het vermijden van de voedingsmiddelen waarvoor verhoogde IgG waardes zijn aangetroffen in het bloed, en deze vervolgens rustig aan te herintroduceren. Het herintroduceren is essentieel om te ontdekken of er echt een overgevoelige reactie optreedt als gevolg van het innemen van het bewuste voedingsmiddel.
Er wordt gecontroleerd op
- Aardappel
- Aardbei
- Amandel
- Amaranth
- Ananas
- Ansjovis
- Appel
- Asperge
- Bakkers- & biergist
- Banaan
- Barley
- Bessenmix: Blauwe bes, braam, framboos
- Cacao
- Champignon
- Chillipeper
- Citroen
- Citrusfruitmix: Grapefruit, limoen, mandarijn, sinaasappel, citroen
- Courgette
- Druif
- Eigeel
- Eiwit
- Erwt
- Fruitmix: Avocado, mango, papaya
- Geelvintonijn
- Geitenmelk
- Gember
- Gluten
- Groene Olijf
- Groentemix: Artisjok, selderij
- Haver
- Heek
- Kabeljauw
- Kalkoen
- Kamillethee
- Kamut
- Kers
- Kip
- Kiwi
- Knoflook
- Koemelk
- Koffie
- Komkommer
- Konijn
- Koolmix: Broccoli, savooiekool, kool
- Kruidenmix: Sesam, oregano, rozemarijn
- Linzen
- Maïs
- Makreel
- Mout
- Notenmix: Walnoot, hazelnoot, cashewnoot, paranoot
- Peer
- Perzik
- Pinda
- Pistache noot
- Rijst
- Rode wijn
- Roodlof
- Rundervlees
- Schaaldiermix: Krab, langoesten, kreeft
- Sinaasappel
- Sla
- Sojaboon
- Spelt
- Spinazie
- Tapioca
- Tarwe
- Tomaat
- Ui
- Vanille
- Varkensvlees
- Vismix: Schol, heilbot
- Vleesmix: Gans, eend
- Watermeloen
- Witlof
- Witte boon
- Witte wijn
- Wortel
- Zadenmix: Zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, korianderzaad
- Zalm
- Zwaardvis