0

Artemis Foods Vegetarian 90

IgG voedselovergevoeligheids onderzoek: Artemis Foods Vegetarian 90

Heeft uw cliënt klachten die u niet goed kunt verklaren? De Artemis Foods Vegetarian 90 analyse bekijkt of er sprake is van verhoogde IgG waardes voor voeding, specifiek voor vegetarische voedingsmiddelen. Een verhoogde IgG waarde kan, wanneer dit samengaat met klachten, wijzen op een voedselovergevoeligheid.

Het unieke aan de Artemis Foods Vegetarian 90 analyse is dat deze uitsluitend test op vegetarische voedingsmiddelen. Wanneer uw cliënt vegetarisch eet, zijn de Artemis Foods analyses waarbij ook op vlees, vis en kip wordt getest natuurlijk niet op hem of haar van toepassing. Door middel van deze Artemis Foods analyse krijgt u een zeer volledig beeld van verhoogde IgG waardes voor voeding, omdat wel 90 verschillende voedingsstoffen worden geanalyseerd.

 

Hoe herkent u een IgG overgevoeligheid?

Een IgG overgevoeligheid is niet hetzelfde als een IgE voedselallergie. Bij de voedselallergie treden klachten vrijwel direct of binnen een uur na het eten op. Bij een vertraagde reactie, de IgG voedselovergevoeligheid, kan dit tot wel 3 dagen duren. De klachten van een IgG overgevoeligheid zijn daarnaast vaak ook minder heftig dan die van een IgE allergie.

De symptomen die uw cliënt ervaart kunnen voor iedereen anders zijn. Waar de één last heeft van vermoeidheid, is bij iemand anders bijvoorbeeld buikpijn de meest voorkomende klacht. De grote verscheidenheid aan klachten en de vaak late reactie na het eten, maken achterhalen van de veroorzaker lastig. Een Artemis Foods analyse helpt hierbij.

 

Het voordeel van de Artemis Foods Vegetarian 90 analyse

Het voordeel van een Artemis Foods analyse is het gericht kunnen onderzoeken welke voedingsmiddelen voor klachten zorgen. Uw cliënt hoeft niet meer zomaar allerlei voeding weg te laten uit zijn of haar dieet, maar doet dit enkel naar aanleiding van de resultaten van de Artemis Foods analyse. Alleen de voedingsstoffen waarvoor een verhoogd IgG niveau wordt gemeten gaat u testen, door middel van vermijden en herintroduceren. Zo kunt u zien of er inderdaad klachten optreden naar aanleiding van een bepaald voedingsmiddel. Uw cliënt volgt niet langer een eenzijdig dieet uit angst voor overgevoeligheidsreacties, maar hoeft alleen die voedingsstoffen te vermijden waar hij of zij daadwerkelijk klachten van ondervindt.

Daarnaast is het grote voordeel van deze specifieke test, dat deze uitsluitend op vegetarische voedingsmiddelen test.

 

Op welke voedingsstoffen wilt u testen?

In het Artemis Foods Vegetarian 90 pakket wordt uw cliënt getest op IgG antistoffen voor 90 vegetarische voedingsstoffen, waarvoor overgevoeligheid vaak voorkomt. Dat maakt deze analyse zeer uitgebreid en compleet.

Naast dit Vegetarian pakket, is er ook een pakket dat zich richt op de analyse van IgG antistoffen voor 88 verschillende typen groente en fruit: Artemis Foods Fruit & Veg 88. Dit is een interessant onderzoek wanneer u alleen IgG antistoffen voor groenten en fruitsoorten wilt laten analyseren.

 

Wat betekent de uitslag?

De Artemis Foods analyse levert geen diagnose op zich, maar in combinatie met de klachten geeft het een aanwijzing voor een voedselovergevoeligheid. Om te onderzoeken of de klachten van uw cliënt gelinkt kunnen worden aan de verhoogde IgG waardes, gaat u de voedingsstoffen waarvoor verhoogde waardes zijn gevonden uit het voedingspatroon weglaten. Later probeert u deze voedingsstoffen opnieuw uit om te zien of ze klachten geven. Het resultaat van het onderzoek is een persoonlijk voedingsadvies, waarin precies staat hoe uw cliënt dit stappenplan doorloopt.

 

Er wordt gecontroleerd op

 

Meer lezen

Hoe gaan wij te werk?

Al jaren maakt Artemis Laboratory de zorg voor u toegankelijk en streven wij ernaar de medische drempel te verlagen. Onze betrouwbare analyses zijn eenvoudig en snel te bestellen, maar hoe gaat het verder in zijn werking? Voor een goed resultaat volgt u de volgende stappen:

Ontvangen

Ontvangen van de afnamekit

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u binnen enkele dagen een afnamekit per post. Controleer voor gebruik altijd eerst of de inhoud overeenkomt met de bijgevoegde instructies.

Afname

Afname van materialen

Afhankelijk van het onderzoek kan het zijn dat u een bloedafname moet laten uitvoeren. Bekijk onze priklocaties en plan zelf een afspraak.

Verzending

Verzending van materialen

Dit kan door middel van de bijgeleverde verzendenvelop, frankeren is hierbij niet nodig. Ook bestaat de mogelijkheid om de materialen bij ons op locatie af te leveren.

Onderzoek

Onderzoek uitvoeren

Met behulp van moderne en geavanceerde machines gaan wij na binnenkomst aan de slag met het uitvoeren van uw analyse. Neem bijvoorbeeld deze tijd om een van onze interessante artikelen te lezen.

Resultaten

Ontvangen van resultaten

Na een korte doorloopperiode zijn de resultaten gereed en zijn deze te bekijken. Aanvragen via de webshop ontvangt u via de mail en aanvragen van behandelaren zijn terug te zien in hun Artemis Portaal.