0

Darmflora Scan Basis

Wat is de Darmflora Scan Basis?

De Darmflora Scan Basis onderzoekt de darmflora in de ontlasting. De darmflora is een verzameling van bacteriën in de darmen, die door allerlei factoren uit balans kan raken. Zo heeft bijvoorbeeld ziekte en het gebruik van antibiotica invloed op de darmflora. Maar ook een parasiet of een infectie met een schimmel kan de darmflora verstoren.

Een darmflora die uit balans is, gaat gepaard met klachten. Heeft uw cliënt klachten die wijzen op een verstoorde darmflora? Om te controleren of de darmflora in balans is kunt u een Darmflora Scan doen laten doen. Met een Darmflora Scan kijkt u verder dan de reguliere geneeskunde doet.

 

Verstoorde darmflora?

Wanneer uw cliënt bij u komt met de volgende klachten, kan dit wijzen op een verstoring van de darmflora:

  • Een opgeblazen gevoel in de buik.
  • Winderigheid
  • Veranderingen in het ontlastingspatroon.
  • Verandering van geur van de ontlasting, deze kan erger gaan stinken.
  • Een lusteloos of vermoeid gevoel.

 

Wat wordt er geanalyseerd in de ontlasting bij de Darmflora Scan Basis?

Met Darmflora Scan Basis analyseert u de hoeveelheden van verschillende soorten bacteriën die aanwezig zijn in de ontlasting van uw cliënt. Hiermee kunt u onderzoeken of de goede en slechte bacteriën in een gezonde balans in de ontlasting aanwezig zijn.

De Darmflora Scan Basis kijkt niet alleen naar bacteriën, maar analyseert nog meer. In het Darmflora Scan Basis onderzoek wordt gekeken naar:

  • Bacteriën in de ontlasting.
  • Schimmels in de ontlasting.
  • vertering

 

Uitgebreider ontlasting onderzoek?

Bent u op zoek naar een meer uitgebreid ontlasting onderzoek? Dan kiest u voor het De Darmflora Scan Plus, waarbij naast bacteriologisch onderzoek, mycologisch onderzoek en vertering, ook nog andere parameters worden meegenomen. Onder andere waardes die kunnen wijzen op de aanwezigheid van ontstekingsactiviteit in de darmen maken deel uit van het onderzoek. Lees hier alles over de Darmflora Scan Plus.