0

Hormoonprofiel Man

Hormoononderzoek bij mannen

Dit onderzoek naar het hormoonprofiel van de man analyseert de hoeveelheid testosteron en DHEA in het speeksel van uw cliënt. Hormonen hebben allerlei functies in verschillende lichaamsprocessen. Het is van belang dat hormonen in balans zijn voor het goed functioneren van uw lichaam en voor uw gezondheid.

  • Testosteron wordt ook wel het mannelijk geslachtshormoon genoemd. Het heeft een functie in de aanmaak van sperma en zorgt in de puberteit voor de ontwikkeling van de mannelijke secundaire geslachtskenmerken, waaronder lichaamsbeharing en het ontwikkelen van een lagere stem. Het hormoon speelt ook een rol bij het seksueel opgewonden raken.
  • DHEA is een hormoon dat door de bijnierschors wordt geproduceerd. Ook dit hormoon heeft een testosteronachtige activiteit, maar helpt ook bij vermoeidheid en het op peil houden van het energieniveau. Er zijn ook aanwijzingen dat DHEA een rol zou spelen in het afweersysteem en dat het uw geheugen en concentratievermogen zou ondersteunen.

 

Wanneer een hormoononderzoek bij de man?

Een disbalans in hormonen kan klachten geven: bijvoorbeeld psychische klachten of vruchtbaarheidsproblemen. Heeft u het vermoeden dat uw cliënt een hormonale disbalans heeft? Bijvoorbeeld omdat er twijfels zijn over de vruchtbaarheid of wanneer er sprake is van erectieproblemen of een verminderd libido? Dan kan een onderzoek naar het hormoonprofiel op zijn plaats zijn. Door middel van dit onderzoek analyseert u het testosteron en DHEA-niveau in het speeksel.

Naar aanleiding van het onderzoek kunt u uw cliënt beter begeleiden op zijn weg naar hormonale balans. U kunt zo beter onderbouwd advies geven met betrekking tot voeding, lichaamsbeweging, en leefstijl.

Hoe gaan wij te werk?

Al jaren maakt Artemis Laboratory de zorg voor u toegankelijk en streven wij ernaar de medische drempel te verlagen. Onze betrouwbare analyses zijn eenvoudig en snel te bestellen, maar hoe gaat het verder in zijn werking? Voor een goed resultaat volgt u de volgende stappen:

Ontvangen

Ontvangen van de afnamekit

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u binnen enkele dagen een afnamekit per post. Controleer voor gebruik altijd eerst of de inhoud overeenkomt met de bijgevoegde instructies.

Afname

Afname van materialen

Afhankelijk van het onderzoek kan het zijn dat u een bloedafname moet laten uitvoeren. Bekijk onze priklocaties en plan zelf een afspraak.

Verzending

Verzending van materialen

Dit kan door middel van de bijgeleverde verzendenvelop, frankeren is hierbij niet nodig. Ook bestaat de mogelijkheid om de materialen bij ons op locatie af te leveren.

Onderzoek

Onderzoek uitvoeren

Met behulp van moderne en geavanceerde machines gaan wij na binnenkomst aan de slag met het uitvoeren van uw analyse. Neem bijvoorbeeld deze tijd om een van onze interessante artikelen te lezen.

Resultaten

Ontvangen van resultaten

Na een korte doorloopperiode zijn de resultaten gereed en zijn deze te bekijken. Aanvragen via de webshop ontvangt u via de mail en aanvragen van behandelaren zijn terug te zien in hun Artemis Portaal.