0

Hormoonprofiel Man

Hormoononderzoek bij mannen

Dit onderzoek naar het hormoonprofiel van de man analyseert de hoeveelheid testosteron en DHEA in het speeksel van uw cliënt. Hormonen hebben allerlei functies in verschillende lichaamsprocessen. Het is van belang dat hormonen in balans zijn voor het goed functioneren van uw lichaam en voor uw gezondheid.

  • Testosteron wordt ook wel het mannelijk geslachtshormoon genoemd. Het heeft een functie in de aanmaak van sperma en zorgt in de puberteit voor de ontwikkeling van de mannelijke secundaire geslachtskenmerken, waaronder lichaamsbeharing en het ontwikkelen van een lagere stem. Het hormoon speelt ook een rol bij het seksueel opgewonden raken.
  • DHEA is een hormoon dat door de bijnierschors wordt geproduceerd. Ook dit hormoon heeft een testosteronachtige activiteit, maar helpt ook bij vermoeidheid en het op peil houden van het energieniveau. Er zijn ook aanwijzingen dat DHEA een rol zou spelen in het afweersysteem en dat het uw geheugen en concentratievermogen zou ondersteunen.

 

Wanneer een hormoononderzoek bij de man?

Een disbalans in hormonen kan klachten geven: bijvoorbeeld psychische klachten of vruchtbaarheidsproblemen. Heeft u het vermoeden dat uw cliënt een hormonale disbalans heeft? Bijvoorbeeld omdat er twijfels zijn over de vruchtbaarheid of wanneer er sprake is van erectieproblemen of een verminderd libido? Dan kan een onderzoek naar het hormoonprofiel op zijn plaats zijn. Door middel van dit onderzoek analyseert u het testosteron en DHEA-niveau in het speeksel.

Naar aanleiding van het onderzoek kunt u uw cliënt beter begeleiden op zijn weg naar hormonale balans. U kunt zo beter onderbouwd advies geven met betrekking tot voeding, lichaamsbeweging, en leefstijl.

Hoe het werkt bij
Artemis Laboratory

Via Artemis Laboratory kunt u verschillende onderzoeken laten uitvoeren die u kunnen helpen op weg naar een gezondere toekomst. Al jaren maken wij de zorg toegankelijker en streven wij ernaar de medische drempel te verlagen. Ontdek hoe makkelijk het laten uitvoeren van een onderzoek kan zijn!

Ontvangen

Ontvangen van de afnamekit

Nadat u een bestelling heeft geplaatst ontvangt u na een aantal dagen een afnamekit via de post. Controleer altijd eerst of de inhoud van het setje overeenkomt met de bijgevoegde instructies.

Afname

Afname van materialen

Afhankelijk van het onderzoek kan het zijn dat u een bloedafname moet laten uitvoeren. Via de onderstaande knop kunt u naar onze priklocaties zoeken.

Verzending

Verzending van materialen

U kunt door middel van de bijgeleverde verzendenvelop het materiaal opsturen. U dient deze envelop te frankeren. Het is ook altijd mogelijk het materiaal af te leveren op onze locatie.

Onderzoek

Onderzoek uitvoeren

Na binnenkomst gaan wij aan de slag met het uitvoeren van uw onderzoek. Neem bijvoorbeeld deze tijd om meer te weten te komen over Artemis Laboratory middels onze nieuwsberichten.

Resultaten

Ontvangen van resultaten

Na een korte doorloopperiode zijn de resultaten gereed en zijn deze te bekijken. Aanvragen via de webshop kunt u inzien in uw account en aanvragen van behandelaren in hun Artemis Portaal.