0

Hormoonprofiel Vrouw

Hormoononderzoek bij vrouwen

Dit onderzoek naar het hormoonprofiel van de vrouw analyseert verschillende geslachtshormonen in het speeksel van uw cliënt. U laat dit hormoononderzoek doen bijvoorbeeld vanwege vruchtbaarheidsproblemen of omdat er een vermoeden is van de intrede van de overgang. Met deze analyse van het speeksel worden de waardes van estradiol, progesteron, testosteron en DHEA bepaald.

 

Wanneer voert u een hormoononderzoek bij de vrouw uit?

Hormonen hebben allerlei functies in verschillende lichaamsprocessen. Het is van belang dat hormonen in balans zijn voor het goed functioneren van uw lichaam en voor uw gezondheid. De vrouwelijke geslachtshormonen spelen een belangrijke rol bij de vruchtbaarheid.

U laat de waardes van de geslachtshormonen van een vrouw bijvoorbeeld analyseren, wanneer u de vruchtbaarheid van uw cliënt wilt onderzoeken. U kunt met een hormoonanalyse ook het begin van de overgang vaststellen.

  • Estradiol – of oestradiol – is een vrouwelijk geslachtshormoon dat behoort tot de oestrogenen. Estradiol is verantwoordelijk voor de secundaire geslachtskenmerken van een vrouw. Het hormoon wordt in de eierstokken aangemaakt onder invloed van de hormonen LH en FSH. Samen met het andere vrouwelijke geslachtshormoon, progesteron, draagt het bij aan de ontwikkeling van de baarmoederwand gedurende de cyclus.
  • Progesteron is ook een vrouwelijk geslachtshormoon. Behalve de rijping van de baarmoederwand, draagt dit hormoon ook bij aan de instandhouding ervan, op het moment dat er een bevruchting heeft plaatsgevonden. Allemaal met de bedoeling het vruchtje de beste kans te geven op een goede innesteling en het behoud van deze innesteling.
  • Testosteron wordt ook wel het mannelijk geslachtshormoon genoemd, maar ook vrouwen maken dit hormoon aan. In het vrouwenlichaam speelt testosteron een rol bij de spiergroei en haargroei, maar het is ook belangrijk voor de zin in seks: het libido.
  • DHEA is een soort voorloper-hormoon. Het wordt omgezet naar testosteron of oestrogeen. Te veel DHEA kan bijdragen aan onder andere overbeharing, acne en een verstoorde menstruatie.

 

Het resultaat van de analyse

Met de uitslagen van deze hormoonanalyse kunt u uw cliënt beter begeleiden op haar weg naar hormonale balans. U kunt op deze manier een goed advies geven met betrekking tot gezonde voeding, lichaamsbeweging en leefstijl, welke van invloed zijn op de hormonale balans.

Hoe gaan wij te werk?

Al jaren maakt Artemis Laboratory de zorg voor u toegankelijk en streven wij ernaar de medische drempel te verlagen. Onze betrouwbare analyses zijn eenvoudig en snel te bestellen, maar hoe gaat het verder in zijn werking? Voor een goed resultaat volgt u de volgende stappen:

Ontvangen

Ontvangen van de afnamekit

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u binnen enkele dagen een afnamekit per post. Controleer voor gebruik altijd eerst of de inhoud overeenkomt met de bijgevoegde instructies.

Afname

Afname van materialen

Afhankelijk van het onderzoek kan het zijn dat u een bloedafname moet laten uitvoeren. Bekijk onze priklocaties en plan zelf een afspraak.

Verzending

Verzending van materialen

Dit kan door middel van de bijgeleverde verzendenvelop, frankeren is hierbij niet nodig. Ook bestaat de mogelijkheid om de materialen bij ons op locatie af te leveren.

Onderzoek

Onderzoek uitvoeren

Met behulp van moderne en geavanceerde machines gaan wij na binnenkomst aan de slag met het uitvoeren van uw analyse. Neem bijvoorbeeld deze tijd om een van onze interessante artikelen te lezen.

Resultaten

Ontvangen van resultaten

Na een korte doorloopperiode zijn de resultaten gereed en zijn deze te bekijken. Aanvragen via de webshop ontvangt u via de mail en aanvragen van behandelaren zijn terug te zien in hun Artemis Portaal.