0

Vitamine pakket Basis

Het basis vitamine pakket

Met het ‘Vitamine pakket Basis’ analyseert u de vitamine B12, foliumzuur (vitamine B11) en vitamine D waardes in het bloed van uw cliënt. Met een bloedonderzoek kunt u een eventueel vitaminetekort vaststellen.

Met behulp van dit onderzoek naar de hoeveelheid vitaminen in het bloed, kunt u een goed advies geven met betrekking tot het voedingspatroon en de leefstijl van uw cliënt. Hierdoor geeft u uw cliënt handvatten om het vitamineniveau in het bloed op peil te houden. Daarnaast weet u welke voedingssupplementen u eventueel kunt adviseren, voor gebruik naast het gezonde voedingspatroon.

 

De functie van vitamines

De diverse vitamines hebben tal van functies in ons lichaam. Zo draagt vitamine D bij aan een gezond calciumgehalte in het bloed en in de botten. Op die manier ondersteunt vitamine D het behoud van sterke botten en een sterk gebit. Daarnaast is het goed voor de spieren en ondersteunt vitamine D ook het immuunsysteem. Dat laatste doet ook vitamine B12, dat ook bijdraagt aan onze afweer. Vitamine B12 is daarnaast goed voor de aanmaak van cellen en weefsels en ondersteunt uw energieniveau.

De actieve vorm van foliumzuur (folaat) draagt bij aan de normale bloedvorming en helpt vermoeidheid te verminderen. Ook ondersteunt het de groei van het kind tijden de zwangerschap.

 

Andere vitamine analyses

Naast het ‘Vitamine pakket Basis’, waarbij de bloedwaarden van vitamine D, Vitamine B12 en foliumzuur worden onderzocht, zijn er ook andere analyse pakketten, namelijk:

  • Het ‘Vitamine pakket Plus’: in dit pakket worden de niveaus van vitamine D, vitamine B12, foliumzuur, vitamine B1, vitamine B2 en vitamine B6 bepaald.
  • Het ‘Vitamine pakket Totaal’: dit is het grootste pakket, waarin alle vitaminen worden geanalyseerd die ook in het Plus pakket zitten, aangevuld met vitamine A en vitamine E.

Hoe het werkt bij
Artemis Laboratory

Via Artemis Laboratory kunt u verschillende onderzoeken laten uitvoeren die u kunnen helpen op weg naar een gezondere toekomst. Al jaren maken wij de zorg toegankelijker en streven wij ernaar de medische drempel te verlagen. Ontdek hoe makkelijk het laten uitvoeren van een onderzoek kan zijn!

Ontvangen

Ontvangen van de afnamekit

Nadat u een bestelling heeft geplaatst ontvangt u na een aantal dagen een afnamekit via de post. Controleer altijd eerst of de inhoud van het setje overeenkomt met de bijgevoegde instructies.

Afname

Afname van materialen

Afhankelijk van het onderzoek kan het zijn dat u een bloedafname moet laten uitvoeren. Via de onderstaande knop kunt u naar onze priklocaties zoeken.

Verzending

Verzending van materialen

U kunt door middel van de bijgeleverde verzendenvelop het materiaal opsturen. U dient deze envelop te frankeren. Het is ook altijd mogelijk het materiaal af te leveren op onze locatie.

Onderzoek

Onderzoek uitvoeren

Na binnenkomst gaan wij aan de slag met het uitvoeren van uw onderzoek. Neem bijvoorbeeld deze tijd om meer te weten te komen over Artemis Laboratory middels onze nieuwsberichten.

Resultaten

Ontvangen van resultaten

Na een korte doorloopperiode zijn de resultaten gereed en zijn deze te bekijken. Aanvragen via de webshop kunt u inzien in uw account en aanvragen van behandelaren in hun Artemis Portaal.